Try to do something to achive something in my livE

Welcome to my blog..
You can reading about my daylife story here..
My family is only a very simple family..

tahun 2011.. umur semakin meningkat..
keperluan dan kepentingan anak perlu di utamakan.. kehidupan penuh dengan dungaan..
YA Allah permudahkanlah perjalanan hidupku sekeluarga..

A.Z.R.I.N.A

A.Z.R.I.N.A

Tuesday, September 8, 2009

Selamat berpuasa

ha rasanya belum terlambat nak ucap selamat menyambut puasa.. hari nie dah 18 hari kita puasa, ari nie tetiba jer rasa nak upload blog nie.. rasa dab berkurun xupload..bukan xder per yang berlaku tapi malas nak upload.

aduh!! bulan puasa nie aku kepenatan sesangat.. macam2 nak makan.. so nak jimat kos aku masak sebab tu lah penat giler.. Yang syoknyer masak untuk 3 orang makan tapi yang makan berdua jer.. aku ngan anak aku. konon2 sahurlah si kecik tu.. tapi x posa pun.. lagi banyak makan bila siang ada.asal aku siap masak dia nak makan. tapi yang penting badan dia maintainance jer..

aku punya persiapan raya pun dah settle tunggu kuih n beli kasut anak aku jer. bukan aper wat awal2 nak save tenaga.. heheheh

k la aku ucap selamat puasa sumer.. jangan ponteng puasa dah la yer..

Thursday, April 16, 2009

Hajat Tak Kesampaian

ermmm.. aku sungguh kecewa melihat kekalah The Reds bg second leugea semi final
champion league..
harap2 kekecewaan tu dapat di tebus sabtu nie..
huhuhuhuhh nasib baik x kalah teruk 7-5 kira oklah tu..
akhirnya yang berjaya ke separuh akhir
Barcelona, Arsenal, Chelsea dan ManU
ermmm.. macam2 mna pun hidup The Reds.

Monday, April 6, 2009

Peristiwa yang melucukan jugaklah

ha..korang nak tau x per peristiwa yang melucukan tu x?
nie pasal ank teruna akulah azeem
semalam aku ngn laki aku ngemas kawasan tepi rumah tu
dah banyak sangat daun2 kering ngn rumput2 tumbuh..
dah siap sapu aku suh laki aku bakar daun2 tue..
yang si azeem ni palak nak dibuat cter lawak nie
mula2 dia main asap tu...
tapi sekali bila asap tu bekepol2 ikut dia..
dia duduk pastu terus menjerit
aku ngn laki aku punya terperanjat macam beruk
sebab dia punya jerit tu bapak kuat.aku ingat dia terpijak duri pokok bunga kertas
atau terkena parang dah..
laki aku terus lari g amik dia
pastu bila laki aku nak lalu kat asap tu dia nangis lagi..
laki aku dah tau dah rupanya dia takut asap tu..
sudahnyer dia peluk j abah dia sampai aku datang kat dia..
cian plak aku tgk..esak2 dia nangis.. mata pejam
sebab xnak tengok asap..hheheheheh
lawak tul, klu aku smpt amik gmbr smlm mst korang gelak tgk dia..

Thursday, March 26, 2009

kenduri

ha nie plak cter pasal kenduri kat ampang, nie pun entry dah lama xsempat nak cter kat cni.. kenduri nie pada 08.03.2009 lalu.. adalah cikit gambr yang aku nk share kat sini.hhheheh













bantal dia nie pegi mana pun xbleh tinggal








peace




memang habit dia asalkan bah dia kuar keter.. dialah plak nak jd pemandu.hermmm..










Liverpool vs Aston Villa

erm..agak terlewat dah aku nk tulis pasal entry nie.tapi mggu nie aku bnyk xmsuk pejabat, sebab tu xsempat nk tulis pasal entry nie.

macam mna pun liverpool menang lagi 5-0 perlawanan tu.dan sekarang cuma tinggal 1 mata jarak antara manU dan liverpool dengan kelebihan 1 game pada manU.tapi klu manU kalah lagi next game n liverpool kekalkan corak permainan nie dan menang..liverpool akan menduduki tahta liga kembali.yea.yea mudah2an..

all the best the reds

Macam x caye jer

ermm.. aku dapat tahu berita nie semalam. memang macam x caya betul..
semalam aku demam lepas laki aku yang demam. Pastu semalam aku pegilah jumpa doktor..
sebab aku rasa mcm xlarat sangat.. pastu ceter2 ngn doktor tetiba dia suh aku wat ujian air kencing. Alahai mcm2 lah doktor nie..aku nie demam jer xkan smoi nak cek air kencing plak.. tapi xperlah aku ikut jer.. tup.tup lepas tu dia panggil aku msuk bilik dia lgi sekali dia cakap air kencing aku ( + ), aku macam xpercaya jer sumer nie.dia kata tahniah awak mengandung lagi.. dah masuk 8 minggu nie.. tp aku masih mcm xpercaya lagi ni smpi hari nie.. sbb result tu dia xtunjuk kat aku..dia cuma cakap j camtu.. aku ingat nk cek lg skali nanti..aduh!! mcm2 mna pun doktor tu dah bg aku due date dah..03.11.2009.ermmm..klu ini semua betul mudah2an selamat segalanya seperti mana aku mengandung azim dulu.. amin

Monday, March 16, 2009

Thank God

alhamdulillah akhirnya perlawanan 14.03.2009 berpihak kepada liverpool, tapi sungguh pun dapat tebus kekalahan, liverpool hari nie still ke tempat ke-3 selepas chelsea malam tadi menang ke atas manC. tapi hati nie puas sangat sebab dapat buat penyokong manU terus tersenyap..hahahahahahah terutamanya suamiku. ha, dia siap ngaku lagi liverpool kuat. takut aku kutuk dia kow!kow! baik dia ngalah dulu.heheheh.syabas the reds.teruskan dan kekalkan corak permainan the only one hope 2 stand on top of league thie year and win as a champion 4 20 past years ago. Tapi apa-apa pun harap kejayaan minggu lepas dapat dilakukan dan dikekalkan jika liverpool dipertemukan dengan manU di champion league..MUSNAHKAN harapan the red devil!!! come on the reds.. u can make it real.

Wednesday, March 11, 2009

10 March 2009 Liverpool - Real Madrid

Liv (4-0) Real

Menggembirakan dan memeranjatkan, itulah kesudahan untuk First knockout round. Akhirnya liverpool mampu untuk beraksi dengan lebih baik. Satu perlawanan yang paling best. harap2 liverpool dapat mengulangi kejayaan yang sama bertemu ManU 14.03.09 nanti untuk EPL.

Ermmm.. selepas 2 perlawanan untuk First knockout round nie, liverpool berjaya dengan agregate 5-0 ke atas real madrid.

First leg (1-0)Jaringan Benayoun

Second leg (4-0)
Gerrard menyumbat 2 gol, 1 torres dan 1 dossena


Thursday, March 5, 2009

my house

ha tajuk ari ni aku nak kongsi ngn korang pasal umah aku, tapi aku akn kongsi ngn korang cikit j dulu.. so nielah tempat kami menjamu selera di waktu petang atau bersantai di depan umah sambil layan azim main.. dan sedikit hiasan bunga2an yang tak kan berbunga..tapi nama j pokok bunga.hahahhahaha


>> meja tu saja aku tonggeng macam tu sebab kucing slu duk bertenggek kat ats meja aku tu<<


tak tahu la plak ape nama bunga nie..janji senang tanam dan jaga.



Almari kasut2 dan bunga nie aku tau namanya pokok "ong"(bhasa cina)=
rezeki/untung(dalam bhasa melayu), tu kepercayaan diaorglah, kita pun tumpang sekali tanam.heheheh, tapi rezeki tu sumer dari Allah!



(saja aku letak tepi pintu masuk, sebab cantik gak bunga ni duk situ


(yang nie plak 2 spesis lidah buaya, nak tanam pokok nie bukan senang, kena bertarung ngan buaya tu sumer.. ingat senang2 j ker dia nak bagi lidah dia tu..
ha 2 pasu aku dapat siot, agak2 korang brape ekor buaya aku cabut lidahnya??? fikir2


Pokok nie plak mst korang tak perasan..nie pokok anak buluh betong!!! heh.heh..



Nie plak pokok yang biasa kat dalam akuarium tue..
dan ni akuarium aku. jangan terkejut yer airnya hijau,
aku amik kat laut masin air nie tau. Sebab tu airnya warna ijau semacam jerk.


Dalam ada 2 ekor ikan puyu.
Oarang dulu2 kata, bela ikan puyu bleh elak benda2 ghaib dekat ngan umah kita dan
elak dari terkena sihir atau pukau, itu pun orang tua dulu kata,
ha? orang tua mana? entahlah aku pun tak kenal, sebab masa orang tua tu cakap
aku tak lahit dulu..

Yang Ter"nilai"

1. baju suamiku


2.To my beloved son. Baju tido jelah mak beli..
Tapi tengok gambar per tu.. Ori lagik!




3. ha nie baju akulah plak.. kain pasang, design baru, harga runtuh plak..
so ape tunggu lagi hehehhehe.. Alah sumer dapat sorang satu k, jangan dengki bang yer




tu jenama kain tue, xlah mahal sangat api yang penting cantik dan kainnya elok.


dah siap maching ngn tudung lagik


macam dah tak sabar nak pakai j kain nie..
tapi nak wat baju per ek yg sesuai ngn kain nie??


4.untuk rumahku..


tikar untuk bilik solat...
a href="http://4.bp.blogspot.com/_CvrI82-wSDI/Sa83MrxolrI/AAAAAAAAAPI/RFN1b2Cro0g/s1600-h/04032009658.jpg">

nie j aku beli..

My Photo's

Photobucket Album

result

Premier League round-up (04.03.2009)

Manchester United tightened their grip on the title with a win at Newcastle, while
...Newcastle 1 Man Utd 2...

Aston Villa floundered at Man City.
...Man City 2 Aston Villa 0...

Stoke 2 Bolton 0
Wigan 0 West Ham 1
Blackburn 0 Everton 0
Fulham 0 Hull City 1
Spurs 4 Boro 0

ermmm.. nielah keputusan perlawanan malam tadi. tak sangka tol menang jugak ManU malam tadi. ermmm... sape2 penyokong the reds yang dah baca paper pagi nie.. mesti dah terbaca pasal kata2 benitez pasal game the reds, kalu sape2 yang belum baca nie dia kenyataan dia... terutama tentang pertemuan sengit di Old Trafford 14.03.2009 nanti.

'Lupakan juara jika kalah pada United'
LIVERPOOL - Pengurus Liverpool, Rafael Benitez (gambar) memberitahu pasukannya agar melupakan gelaran Liga Perdana England jika gagal menewaskan Manchester United pada perlawanan yang dijadual berlangsung pada 14 Mac ini.

Benitez menyaksikan pasukannya berjaya merapatkan jurang empat mata menghampiri pasukan bimbingan Alex Ferguson selepas mencatatkan kemenangan 2-0 ke atas Sunderland di Anfield, kelmarin.

Liverpool yang masih mempunyai baki 10 perlawanan liga, telah beraksi lebih dua perlawanan berbanding United tetapi mereka akan berkunjung ke Old Trafford dalam perlawanan liga seterusnya berbekalkan keyakinan tinggi hasil jaringan penyerang muda Perancis, David Ngog dan Yossi Benayoun.

Bagaimanapun, peluang Reds untuk merangkul gelaran domestik akan berakhir jika anak-anak buah Benitez tidak mencatatkan kemenangan di Old Trafford buat pertama kali dalam tempoh lima tahun.

"Kami akan cuba memenangi perlawanan di sana. Jika kami tidak berjaya mencatatkan kemenangan di sana, ia begitu sukar buat kami. Kami perlu menunggu dan melihat apa yang akan berlaku terhadap United terlebih dahulu.

"Kami perlu melalui setiap perlawanan dengan yakin dan hanya memikirkan tentang diri kami sendiri," kata Benitez selepas melihat Liverpool berjaya mencatat kemenangan pertama dalam tiga perlawanan liga sebelum ini.

Benitez berjaya bernafas kembali selepas tewas dalam perlawanan liga Sabtu lalu menentang Middlesbrough.

Ngog yang akan berusia 20 tahun bulan depan, menjadi inspirasi kemenangan Liverpool selepas dia berjaya beraksi dalam kesebelasan utama buat pertama kali dengan mencatat nama sebagai penjaring dan mencipta gol untuk Benayoun.

"Kami amat memerlukan kemenangan ini, selepas tewas perlawanan sebelum ini, kami begitu memerlukan tiga mata.

"Kami berjaya menunjukkan perwatakan sebenar dan reaksi daripada pemain sangat bagus.

"Sunderland mempunyai beberapa peluang terbaik tetapi selepas itu kami berjaya mengawal bola dan Ngog beraksi dengan baik.

"Sunderland bermain dengan baik dan sering melakukan serangan balas.

"Kami perlu mengekalkan ketenangan dan mencari ruang untuk mencipta peluang," kata Benitez.

Sementara itu, pengurus Sunderland, Ricky Sbragia menganggap peluang terbaik yang dilepaskan oleh Kenwyne Jones pada separuh masa pertama memberi petanda buruk buat mereka sekali gus menamatkan rekod tanpa kalah dalam empat perlawanan berturut-turut.

Pemain kebangsaan Trinidad and Tobago itu hanya berdepan dengan penjaga gol, Jose Reina tetapi gagal dan menyaksikan aksi separuh masa pertama kekal tanpa jaringan.

"Jika kami tidak melepaskan peluang itu mungkin permainan akan berbeza. Dia mampu untuk menjaringkan gol. Dia mengetahuinya tetapi dia pernah menjaringkan beberapa jaringan penting untuk kami musim ini," kata Sbragia.

Sbragia menolak untuk meletakkan kesalahan Sunderland terhadap penjaga gol, Marton Fulop yang gagal memintas sepakan Ngog di mana memberi ruang kepada Benayoun untuk menjaringkan gol.

"Ia satu kesilapan dan dia tidak mahu menyaksikan semula melalui rakaman video. Saya sangat gembira dengan prestasi mereka pada separuh masa pertama, apabila kami berjaya mengikat kedudukan 0-0 kami berharap dapat meneruskannya dan memperoleh sesuatu, tetapi kami berpeluang untuk melakukan dengan terbaik selepas gol pertama.

"Jaringan kedua membunuh permainan kami," ujar Sbragia yang berjaya membawa Sunderland keluar dari zon penyingkiran sejak menggantikan Roy Keane selepas bekas ketua pasukan United itu meletak jawatan. - AFP

Masih adakah sinar harapan buat the reds menjulang trofi EPL?? Just pray 4 it.
>>>>>>>>>>>>>>>>>> you never walk alone!! the reds <<<<<<<<<<<<<<<<<<

Wednesday, March 4, 2009

Nilai??

Ha, nilai tajuk aku gak hari nie.
nie bukan ceter bola k, tapi ceter pasal beli belah
semalam aku g Nilai 3, g survey2 harga barang, tapi sambil2 survey tu terbeli plak beberapa barang.. heheheh terbeli ker??
biasalah pempuan ngan shopping macam adik beradik kembar..
ermm.. tapi semalam aku masih boleh kawal nafsu nak membeli2 barang tu..
tapi untuk u all kat luar sana utk makluman..kat nilai 3 tu ada wat promosi penurunan harga dari 01.03-31.03.2009 nie. so jangan lepaskan peluang..
nanti esok aku upload gambar barang yang aku 'terbeli tu'
k cukup dululah untuk hari nie.. esok kembali lagi

Fakta vs Auta

1. Fakta
- malam nie game manU vs Newcastle (harap2 sangat kalah manU @ seri pun jadiklah)

2. Auta
- Silap cakap tadi liverpool xder game EPL ujung minggu nie, ada 10 hari untuk menguatkan benteng dan menggubal stategi baru (wah macam undang2 plak main gubal2. ah suka hati akulah blog aku...) untuk perlawanan paling sengit di abad ini..
.............Liverpool vs ManU...............
- Harapan game nie plak macam biasalah, mudah2an liverpool menang sepertimana liverpool kalahkan Real Madrid.heheheheh

okies, jangan lupa kpd liverpool fc, champion league game k.. arios!!

Liverpool Vs Sunderland

yea.yea, menang jugak akhirnya malam tadi. Tapi nak wat cam ner liverpool still duk kat tgga ke-3 liga, chelsea still mengekalkan kedudukan diaorang malam tadi dengan kemenangan 3-0, adush!! satu mata jer lebih jaringan chelsea dari liverpool, kalau x confirm kami dah naik no.2 balik selepas kemenangan malam tadi. Tapi per2 pun usaha lagi the reds ujung minggu nie k.. cayok!cayok!!

ha, malam nie jangan lupa, kalu x silap ada game united.. yer ker? eh? ya kot.. jom check it out kat epl..

Monday, March 2, 2009

keciwaaaaaaaaaaaaaa!!!

liverpool vs midlebrough.??? ape nak jadi nie??

aduh letih, sedih, pedih, keciwa, geram sumer ada..
macam mna liverpool bleh kalah 2-0 plak tue. dah lah alonso sumbat gol sendiri.
ermmm nampaknya kekalahan nie akan membawa padah kepada liverpool.. sekali membawa kejatuhan liverpool ke tempat ketiga carta liga..
satu kemungkinan yang mampu mengurangkan jarak perbezaan mata hanyalah kekalahan manchester United hari khamis nie dan kemenangan liverpool hari rabu sebelumnya..

all d best liverpool

Friday, February 27, 2009

goal celebration.. benayoun

Champion League..

yea.yea,yea...
tentu semua dah maklum liverpool berjaya menewaskan REAL MADRID utk first round game semalam.. aku tengok perlawanan malam tu, mula2 rasa mcm dah kecewa sangat sebab gerrard xdapat main.. cuma 3 minit akhir perlawanan baru dia main. tapi apa2 pun liverpool dapat menjaringkan gol jugak sumbangan benayoun.. syabas the reds, perlawanan kedua di anfields nanti mudah2an memihak kepada liverpool jugak.. all the best.

Wednesday, February 25, 2009

UEFA CHAMPION LEAGUE

First knockout round..

yer seperti biasa sesapa kekawan yang mengikuti perkembangan bola liga bola sepak inggeris akan tahu minggu nie ada perlawanan penyingkiran pusingan pertama champion league.. ermmm, hari nie rasa lega jugak lah sikit sebab malam tadi keputusan perlawanan antara ManU vs Inter seri 0-0, so second round main kat manchester plak. tapi yang penting perlawanan sengit malam nie.. apa lagi liverpool vs real madrid, satu pasukan lawan yang tak terlawan. apa-apa pun all the best the reds, dan kat sini sapa yang ketinggalan perlawanan kelayakan yang lepas dan malam tadi jangan lupa layari laman web www://uefa.com

Tuesday, February 24, 2009

LIVERPOOL vs MANCHESTER CITY

Antara aksi2 kedua-dua pasukan malam 23.02.2009 yang membawa kepada keputusan perlawanan seri 1-1



Benayoun yang berhempas pulas untuk menghasilkan jaringan tetap gagal dek kerana benteng pertahanan manC, tapi syabas benayoun yang banyak membantu malam tu.






Permainan torres yang hambar dan tidak bertenaga. membuatkan dia sering gagal membuat jaringan dan mendapat bola.

berita hari nie plak...

Harapan semakin pudar ...

inilah tajuk yang meragut jiwa para penyokong liverpool hari nie di muka surat 30, berita sukan Akhbar utusan.. Kelebihan mata ManU sebanyak 7 mata menduduki tempat pertama liga menyebabkan liverpool mempunyai masalah utama untuk kembali berada di tahta liga.. kecuali apa yang diperkatakan dalam akhbar utusan hari mampu menyekat kemaraan manU untuk memungut 3 mata penuh dalam 12 perlawanan terakhir adalah benar. iaitu yang mana united berdepan kecederaan pertahanan, ini akan membantu liverpool mengalahkan manU dalam pertemuan pada 14 mac nanti di old trafford manchester sekiranya keceraan benteng pertahanan manU agak serius..



YOSSI Benayoun (kiri) dicabar pemain Manchester City, Micah Richards pada pertemuan di Liverpool, kelmarin. Keputusan terikat 1-1. - REUTERS

--------------------------------------------------------------------------------



LIVERPOOL, England - Rafa Benitez mengakui bahawa harapan Liverpool merebut gelaran persaingan bola sepak Liga Perdana England (EPL) kini terserah kepada keputusan dua perlawanan mereka berikutnya selepas gol penyamaan Dick Kuyt menyelamatkan mereka untuk seri 1-1 dengan Manchester City.

Gagal meraih tiga mata penuh menentang pasukan bimbingan Mark Hughes, kelmarin menjadikan Liverpool ketinggalan tujuh mata daripada juara bertahan Manchester United yang menanti pasukan Benitez di Old Trafford pada 14 Mac.

Namun di sebalik tamparan terbaru dalam pemburuan Liverpool untuk mengakhiri kemarau gelaran 19 tahun, pengurus Benitez menegaskan harapan mereka masih ada untuk memintas barisan juara Eropah milik Sir Alex Ferguson.

"Ia jelasnya lebih sukar buat kami sekarang. Kami perlu menang ke atas Middlesbrough dan Sunderland jika kami mahu menang piala," kata Benitez.

"Ini satu keputusan yang buruk kerana kami mampu melakukan lebih baik dengan peluang babak pertama kami. Saya yakin bahawa kami masih mampu melakukannya. Kami hanya perlu menang ke atas Middlesbrough dan Sunderland.

"Ia tidak mudah mengatakan bahawa United akan tergelincir tetapi masih ada 12 perlawanan lagi untuk dimainkan, jadi ia belum habis lagi. Ia jelas bahawa kami akan terpaksa ke Old Trafford dan menewaskan mereka.

"United dengan jelasnya mampu memenangi perlawanan dengan kualiti mereka, tetapi jika mereka kalah, kami perlu menang dan berada di sana untuk meraih kelebihan," katanya.

Liverpool kini mesti mengetepikan isu tempatan kerana mereka bersedia bagi pusingan kedua Liga Juara-Juara esok menentang Real Madrid di Bernabeu.

Benitez mengakui bahawa masih ada keraguan mengenai sama ada ketua pasukan Steven Gerrard akan pulih daripada kecederaan urat pelipat lutut selama tiga minggu tepat masanya untuk menghadapi juara Eropah sembilan kali.

"Kami akan lihat Gerrard. Dia perlu berlatih dan kami akan berbincang dengannya dan doktor," kata Benitez.

"Dia meningkat, tetapi tidak mudah untuk mengatakan," katanya.

City juga kurang bernasib baik untuk menamatkan penantian enam bulannya bagi satu kemenangan liga tempat lawan.

Gol sendiri Alvaro Arbeloa pada minit ke-51 memang kurang dialu-alukan dan pelawat sepatutnya menjaringkan lebih banyak jaringan.

Prestasi Craig Bellamy menentang bekas kelabnya merupakan kunci kepada usaha mengagumkan mereka dan bos City, Mark Hughes mengakui bahawa pemain antarabangsa Wales itu ada sebab untuk dibuktikan kepada Liverpool.

"Anda sentiasa mendapat pemain yang mahu beraksi baik menentang bekas kelab mereka dan Craig tidak terkecuali dalam hal ini," kata Hughes.

"Dia mungkin berasa bahawa dia tidak mendapat satu peluang yang adil apabila dia berada di Liverpool.

"Namun dia masih seorang pemain bermutu dan dia telah melaksanakan dengan amat baik buat saya dalam masa singkat apabila dia berada di kelab," katanya.

Hughes, pemenang gelaran dua kali ketika menjadi pemain Manchester United, mengakui bahawa bekas kelabnya kini di posisi depan untuk memenangi liga selepas keputusan itu.

"Masih ada perlawanan untuk diharungi, jadi Liverpool boleh bangkit semula tetapi mereka bakal berharapkan United terjatuh untuk menjayakannya," katanya.

"Bagaimanapun United tidak tampak akan banyak jatuh, jadi ia sukar bagi Liverpool sekarang," katanya.

Dalam babak pertama, Liverpool cukup garang. Ketiadaan Gerrard meninggalkan satu lubang besar di belakang penyerang tunggal, Fernando Torres dan ia tidak diisi dengan baik oleh pemain kecil Israel, Yossi Benayoun yang langsung gagal untuk menyulitkan penjaga gol City, Shay Given dan barisan pertahanannya.

Namun City cukup yakin dan ia tidak mengambil masa yang lama buat mereka mendapat balasannya selepas separuh masa.

Umpanan Robinho kepada Vincent Kompany membuka perangkap ofsaid dan pemain tengah Belgium itu menarik ke belakang untuk Bellamy yang rembatannya menewaskan Jose Reina menerusi satu tampanan daripada Arbeloa.

Ia satu pembukaan yang diharapkan dan City semakin gagah Ireland mendapati satu gol dibatalkan kerana ofsaid sebelum Robinho mengirim satu sepakan bebas yang tersasar sedikit.

Namun entah dari mana, Kuyt menyamakan kedudukan Liverpool pada minit ke-78 dengan satu serangan jarak dekat. - AFP

LIVERPOOL vs MANCHESTER CITY

yer.. akhirnya masa yang ditunggu telah tiba.. pukul 12.00 am 23.02.2009 aku bangun dari tido yang sejam lalu nak tengok 'game' semangat giler masa tu.. game mula tapi aku rasa kecewa ngn geram sangat ngan aksi pemain liverpool malam nie, banyak peluang keemasan untuk buat gol dipersiakan, pemain nampak x cergas, game slow.. hingga manC sumbat gol dulu.. aku rasa macam nak tendang j tv, tapi sabar2.. keadaan semakin genting.. aduh bila korang nak wat gol nie.. sakitnyer hati aku nie. masa dah nak tamat, kuyt akhirnya dapat balas gol lawan, Riera tukar ngan Babel.. minit tinggal lagi dalam 10 minit j lagi.. alamatnya xdapatlah nak tambah gol nie.. pemain agak ok cikit bila babel masuk tapi semuanya dah terlambat... wisel penamat ditiup pengadil.. perlawanan berkesudahan seri 1-1 j.tension siot... sukalah laki aku (manU fan) siap beli surat khabar metro n siap tunjuk berita yang kuar pasal game malam tadi.. aduh panasnyer hati aku nie... tapi nak wat cam ner.. gerrard pun xmain malam tu. belum sihat sepenuhnya lagi.. harap-harap champoin league khamis nie dapatlah gerrard beraksi.. kalau x hancuslah liverpool di tangan real.. aduh..

nie plak antara cerita dalam metro semalam (23.02.2009)



Ikut abah jual benih ikan

ermmm... xlah seronok sangat ape yg nk di ceritakan nie.. tapi saja dari duk umah xwat aper.. bla d pelawa ikut jer ngn gumbiranya.. tapi bkn gi jalan g cari benih ikan j. nak jual kat member dia.. ermmm pagi tu 22.2.09, seawal 7.00 am kami kuar umah ditemani gerimis pagi, kami menuju ke tempat bekalan anak ikan di rawang.. beli ikan dalam 12k hantar kat member dia d klang..jauhnyer weii. Penat rasa, dahlah hari ujan. sampi anakku azim menangis dalam kete menunggu bapaknyer selesaikan urusan.. aduh seharian rupanya, aku dah lah nak toup tido' malam ni ada game.. Liverpool vs ManC aduh.. Harap2 menanglah, dapat 3 point, hehehheh dapatlah kurangkan jurang mata ngn ManU.. ape2 pun sebab kepenatan petang baru smpi umh dalam kul 7 aku tapau lauk kat kedai j. heheheheh penat rasanyer walaupun bukan aku pande keter.. tapi letih layan kerenah azim.. mcm2 soalan nak d jawab.huh

Tunggu abah pack ikan



penuh kesabaran menunggu sehingga?????





dah tukar baju.. selepas seharian kerja teruk (menunggu abahnyer, sampai dah nangis2.. nak kuar keter xdapat hari hujan.. cian dia..



picnic

ha ni citer kami sekuarga di ujung minggu lps..21.02.2009
kami g picnic satu family k D' Ark.. tempat ni terletak di kawasan tempat tinggal aku di janda baik nie.. tempatnya best gaklah..sebenarnya kat janda baik nie melambak-lambak tempat riadah yang berkonsepkan mandi manda air sungai.. so nanti kalu aku g picnic tempat lain lak aku share lagi ngn korang.. so kat sini ada sikit gambar kmi kat citu..

Sungai D'Ark yang tenang dan bersih..



Bersiap-sedia ngan pelampungnya




ank ngan mak nyer


ank ngan bapak nyer