Try to do something to achive something in my livE

Welcome to my blog..
You can reading about my daylife story here..
My family is only a very simple family..

tahun 2011.. umur semakin meningkat..
keperluan dan kepentingan anak perlu di utamakan.. kehidupan penuh dengan dungaan..
YA Allah permudahkanlah perjalanan hidupku sekeluarga..

A.Z.R.I.N.A

A.Z.R.I.N.A

Friday, November 26, 2010

nak balik keje

ha entry hari nie nak cter ckit pasal aku nak blik keje petang2
dlu xperlah blik umah depan pejabat jerk..
sekarang ni umah dah jauh, terpaksalah tggu laki aku amik aku
aku balik keje 4.30 petang, lepas punch kad, semayang asar siap2
klu tak alamatnyer karang xmakanlah anak aku
sebab dah tak sempat nak masak..
sejak duk umah baru nie.. diaorang tido pun awal sebab esok pagi2 dah nak kena bangun..
semalam seharian hujan jer kat pejabat..
lepas semayang asar aku tengok hujan dah reda..
dalam hati kata.. oklah blehlah jalan p tggu tepi highway mcm biasa
jarak perjalanan adalah dalam 1/4 kilo cm jerk nk p tepi highway
bukan per sumer nak jimat masa
xpayah laki aku jemput kat opis.. walaupun dekat jerk..
dah save 5 minit masa.. heheh
lagipun sejak duk cni.. xder senaman per pn
badan mcm dipam2 naik.. so adalah kuar jgk peluh 2,3 titik
jadilah tu.. sambil ujan renyai2 aku jalan lah kaki p tunggu tepi hghwy..
sedang aku duk situ sambil memegang bekal makan yang aku bawa..
mcm2 org yg lalu lalang ngan keter, lori dok hon2
ingt aku ni tumpang @ layan diaorang la tu..
sory silap orang k..
tggu nyer tggu smpi dekat 5 setengah dah..
dekat ngan 1/2 jam aku duk tggu kat situ..kat sign bord tu..
mcm model papan tanda dah aku rasa.. patutlah diaorang hon2 td tu..
laki aku kata jem plak td nk turun dari janda baik..orang sumer bru nak blik keje
so smbil tggu2 tu sempat la jugak aku snap 2,3 gambor..
keadaan amat sejuk dan berkabus2
so klu u all ada plan nak holiday
i suggest kat u all
datanglah holiday kat janda baik.. memang syok2





Thursday, November 25, 2010

twitter

heheheheheh.. first time try guna twitter
rasa mcm jakun jer..
mcm rusa masuk kampung punn yer..
sunyi jerk kat situ.. xtau nak comunicate ngn sape.
hehehhehe
nk update n upload pn xtau cm ne
cm buta it j rasa nk guna lah..

Wednesday, November 24, 2010

aapka dil hamare paas hai.mp4

akhirnyer berjaya

24.11.2010.. akhirnya aku berjaya buat donut sendiri
sebelum ni kalau buat mst x gebu
hari ni menjadi.. gebu n sedap sangat
ehehehheheheheh..
tapi yang aku sempat snap gambar ni yg bentuk panjang2 macam cakoi
yang bulat2 dah habis ank n hsbnd aku mkn td masa sarapan kat rumah
yang penting aku makan donut ni bukan dengan gula ok
aku makan dengan kaya..
sodapppppp!! sangat korang cubalah..





kat cni aku share ngan korang resepi untuk buat donut simple aku yang sedap nie

1/2 kg tepung gandum
1 paket yis
garam secukup rasa
2 sudu makan mentega
1/2 cawan susu
air secukupnyer (agak2)
sebiji telur

cara-cara menyediakannya
1. campurkan yis, garam, susu dan telur ke dalam air dan kacau sebati biarkan
2. gaulkan pula mentega dengan tepung
3. kemudian masukkan bancuhan air tadi dan uli hingga lembut menjadi doh
4. bentukkan bulat dan biarkan seketika sebelum goreng
5. goreng dengan api sederhana dan gaul dengan gula ising (tp sy prefer makan cecah kaya) cubalah k

Tuesday, November 23, 2010

umpama mimpi dalam mimpi

ha.. petang2 ni duk layan thr gegar online
ad plak lagu nie
lma xdengar. teringat plak zaman dolu2
hehehehhehehhehe

>> kenangan bersamamu kasih <<
>> Kenangan bersamamu kasih <<
<< Seumpama mimpi di dalam mimpi >>
<< Terasa engkau di sisi >>
>> Menemaniku saban hari <<

Pabila kupejamkan mata
Akan terasa hangatnya asmara
Walaupun sekian lama
Telah terpadam cinta kita

Luka yang tak terasa
Mengalair darah yang tak berwarna
Bagai jeritan tanpa
Suara

Tangisan dalam ketawa
Sedu sedan menjadi syair cinta
Terasa ingin ku sentuh
Bayanganmu

Walau hanya seketika cuma
Agar hilang rindu dan dahaga
Agar pulih semangat kasih dan mesra
Seperti baru kenal cinta

Kenangan bersamamu kasih
Membakar gedung fikiranku kini
Terasa hidupku ini
Umpama mimpi dalam mimpi

Umpama mimpi dalam mimpi

tapi dah tak guna nak kenang kisah lama
kini aku dh ad kahidupan yang cukup sempurna walaupun penuh dengan kesederhanaan
yang pasti hidup mesti diteruskan dengan penuh ketabahan dan tanggungjawab terhadap kuargaku yang tercinta
>> luv u all <<

lagu yang harus dikenang sekarang nie ialah lagu nie

HADIR MU UMPAMANYA SURIA PAGI
BERSINAR DI SEBALIK KABUS SENJA
LAGI DAH LUPA

kerana hanya Allah s.w.t shj yg tahu p yang terbaik untuk umatNya

22.11.2010

ermmm.. klu atie kawin tarikh nie..
dan genap 2 thn perkahwinan dia semalam
hsbnd aku genap 30 tahun semalam

tiada sambutan yang dibuat
sekadar wish jerk kat dia
hadiah pun xder
xtau nak bagi aper
cuma mlm td j belanja makan satay
lagipun aku xsihat sangat
tp petang nie insyaallah..
nak buatkan kat dia desert kegemaran dia
heheheh
sory yer bang xder sambutan bthdy n hadiah thn nie
walau per2 pun selamat hari jadi n semoga sihat2 selalu n dipanjangkan usia
moga diteguhkan iman n jadi bapa yang soleh n suami misali

tak sihat..tak sihat..tak sihat

aduis.. batuk + selsema
xhabis2 dari hari raya aji ari tu lg
raya kat umh husband jerk
ada kenduri kawin adk ipr..
tapi demam bertambah2 melarat
terpaksa plak layan kerenah si kecik aku tu
yang xmau ngan orang lain
asyk nk dukung dia jerk
dari bangun pagi
sampailah ke petang.. layan dia jerk

sampai pinggang pn sakit2
xlarat sangat rasanyer
nasib p jmp doktr dpt mc 2 hari mggu lepas tu
kalu x mau pengsan rasanyer

malam tadi pn x bleh nak tido
batuk2 jerk x berenti
sampi sakit dah urat2 perut n dada nie
aduh Ya Allah sembuhkanlah sakit ku cepat
dah baru seminggu elok dari batuk 2 mggu sudah kna lagi raya ari tu

tolon2.. ubat pn dah habis dah makan
tapi xder perubahan pn lg

Tuesday, November 16, 2010

kehangatan Raya Aidiladha

saya melaporkan keadaan trafik di lebuh raya pantai timur hari nie 16/11/2010
kereta kelihatan berpusu-pusu bergolek2 tayar menuju ke bandar Bentong-Raub dan pekan seterusnya..
ini disebabkan ramai orang mula pulang kekampung untuk menyambut hari raya aidiladha besok dan sempena cuti sekolah yang bermula esok..
cuti2 sekolah..jgn lupa adik2 yang nak spm minggu depan final exam SPM
walau apa keadaan kenduri-kendara, raya-maya, cuti-cuti belajar jangan lupa k.

eh ke lain plak laporan nie..
ermmm.. walau bagaimanapun keadaan di lebuhraya-lebuhraya lain...
agak2 saya jerlah kan..
mesti sama jugak kot.. sbb orang dah mula cuti balik kampung
jadi pada pemandu2..
pandu hati2, jangan gopoh gapah..
orang kat kampung sana dah buat ketupat lemang untuk anda
jadi pandu selamat jangan risaukan makanan kat kampung tu
sbb semua di masak khas untuk anda..anda dan anda

utamakan keselamatan
maaf zahir batin..
selamat hari raya haji..
untuk pak aji-pak aji
selamat hari raya korban..
bagi yang korban (binatang)
selamat hari raya aidiladha buat semua

Layan kerenah si budak kecik Akif

mesti korang terpikir per yang si budak kecik nie nak buat kan? nilah kesudahan untuk menyelesaikan masalah gangguan semasa membuat kerja rumah dari si kecik ni. Dia memang masalah bila time kita nak wat kerja.. tak kiralah kerja per pun..janji kita xpeduli dia dia mulalah merengek2 nk dukung jer al-kisahnyer.. taip. hari ahad 14/11/2010.. aku ngn ancik nak kemas umah.. mula2 ancik jaga si budak kecik nie. pastu ank plak..tp tiba time ancik nak kemas depan umah tu dia perlukan bantuan aku yang si budak akif nie plak wat perangai tapi... ting!! tiba2 mak dia dapat idea si budak kecik nie mmg suka main air.. so aku pun per lagi buka paip kat depan umah tu bagi dia main air.. nasib masa nie abang dia tengah syok tengok tv mickey mouse clubhouse kalau x lagi lah menjadi2 keje budak berdua tu sampai kami selesai wat keje dia duk main situ.. so kat cni ad ckit pic n video pasal keje si budak akif nie.. korang layan jerlah..


video

Monday, November 15, 2010

family day elektrisola 2010

ha entry hari nie banyak ckitlah story ny nak d ceritakan
sambutan hari kuarga elektrisola tahun 2010
bagi uols yg tak tahu i kasi tau
elektrisola tu tempat keje lakik saya..
terletak di janda baik bentong, pahang




sambutan berlangsung pada sabtu lalu
13/11/2010 di padang elektrisola
game tahun nie xbnyk mcm tahun lepas
cuma kelainannyer
ada gerai pameran haiwan peliharaan, gerai keselamatan jalan raya n yang sukernyer
banyak gerai jualan makanan

duduk kat padang tu 1/2 harian jugaklah
tapi satu aper game pn xbleh nak main
so kitaorg lepak2 tgk gelagat orang2 ramai
n layan kerenah 2 beradik si azeem n akiflah

kupon makanan kami confirmlah habis digunakan
sebut bab makanan plak..
ada sarapan pagi, jajan n xsabar menanti makan tengaharinyerlah..
nak tau makan aper.. layanzzzz


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

KFC + POP CORN



tengok gambar nie mesto korang dah tahu kan..
heheheh dapat free wei..tu yg xsabar
sampai bekampung kat belakang gerai tu heheheheh
apa2 pun hari tu
memang kepenatan yang takl terhingga terasa
dengan kebebasan yang diberikan kepada dua beradik nie berkubang kat atas
padang tu, tau2lah jer lah
anak2 aku nie jarang aku beri kebebasan bermain kat luar kan
so sekali dh mak bapak dia bg peluang aper lagi diaorg berdua tu pulun r
nak snap gmbr banyak pn xsempat..
sbb nk kna jaga remote cntrl bdk dua beradik ni
hari tu..xdan pn tunggu cabutan bertuah (penutup acara) 4.30 pm
oleh kerana pihak HR maklumkan hari ni 15/11/2010 sapa yg berjaya dapat cabutan bertuah akan di emailkan ke mail masing2 so kitaorg pn chao sinchi balik umh..
harap2 bertuahlah tahun nie

so jari pn dh penat
ada lagi story mory nak cter nie
tp esok2 plak kita cter k
jd layan lah gmbr sekitar sambutan hari kuarga sola nie..
hope tahun depan ada lagi..





























Wednesday, November 3, 2010

Rumah oh Rumah

aduis..aku malas sgt nk update blog..
dah bertahun x update pun..
ari nie jer nak ringankan kepala..
saja gerak2kan jari nie.. updatelah sikit

sejak pindah masuk umh baru nie..
mengemasnyer xhabis2
dah 2 mggu ngemas..sampi 1 bdn dah skit2
sampai demam + batuk + selsema
tension sgt..
mna nak masak, basuh baju, jaga 2 ultramen daia n cosmos yg tak reti penat main
aku kemas diaorg punggah
sabar jer lah
jenuh marah n rotan dah
smpi aku rasa nak biarkan jer dia org nk wat per pun..
tp laki aku plak yg suh kemas, kutip yg sepah2..
kadang2 aku wat derk jer..
sbb dh x larat nk layan.. tp dia la plak kutip. heheheheh
klu korang x caye korang tgklh keadaan rumah aku nie yg selerak..
tp klu ad tmpt x selerak tu..
jgn silap fhm dh siap kemas cuma ia tersorok cikit jerk..
heehehhehe

layanazzzz!!