Try to do something to achive something in my livE

Welcome to my blog..
You can reading about my daylife story here..
My family is only a very simple family..

tahun 2011.. umur semakin meningkat..
keperluan dan kepentingan anak perlu di utamakan.. kehidupan penuh dengan dungaan..
YA Allah permudahkanlah perjalanan hidupku sekeluarga..

A.Z.R.I.N.A

A.Z.R.I.N.A

Friday, December 26, 2008

video persembahan

video

ada banyak lagi video2 yang menggeletek hati.. nanti upload lagi.hehehhe

Monday, December 22, 2008

Konvo taska Elektriksola

hai kekawan.. lama dah x upload something kat blog ina nie. Ari nie nak cter satu story.. ari sabtu 21.12.2008 ari yang agak bersejarahlah jugak..xtau nak gambarkan macam mana perasaan nie.. geli hati ada, macam nak menitis air mata pun ada..hehehhehe bukan mengandung lagi tau!! tapi tengok anak ina wat persembahan kat majlis konvo budak2 yang dah habis belajar degree kat citu.. habis kelas moon ( kanak2 5 tahun ) so kat sini adalah sekeping dua gambar..tapi gambar masa persembahan xder sebab wat video..nanti ina try download kan kat sini kalu boleh..

Monday, December 15, 2008

A.Z.R.I.N.A

MyHeritage: Family trees - Genealogy - Celebs - Collage - Morph

hari raya aji 2008

tahun nie raya aji xmeriah langsung sebab malam raya tue ina ada kat wad kecemasan Kuala Krai bawa mek ngn abah sebab dua2 kena demam panas.. Masa dapat berita mek ngn abah demam tu sehari sebelum raya.07.12.2008 dari akak kat kg.bila ina bgtau laki ina dia xnak ikut..so ina blik sorang tumpang abg.Sungguhpun ina balik sebab mek ngn abah x cihat, tapi tetap ada rasa gwmbira jugak sebab dapat jugak balik raya kat kampung. Kalu nakharap laki ina nak ajak ina blik smpi kucing bejanggut pun belum tentu, sdgkan kita ajk pun mcm2 alasan dia. Dia kdang2 xpikir perasaan kita yang berjauhan ngn mak bapak nie..sebab tu pempuan slu kata laki nie sama.Sebab kebanyakan pempuan hadapi masalah nie ngn laki mereka..hai nasib badan..

Friday, December 5, 2008

Sunway Lagoon

29.11.2008, pegi sunway ikut team kilang laki ina p wat fmly day.. seronok sgt si kimi main air.. tapi nak amik gmbr xsempat dah asyk layan dia..
Sebuk ngn pelampung dia tue jer.. main dlm air smpi org ajk blik pn xnak dah..

Friday, November 21, 2008

Cuci-Cuci

Lepas balik konvo dr Bkt. Jalil, kami g lak Ulu Langat basuh umah flat bapa mentua aku yg baru siap d renovate tu, tapi xdpr nk berehat lama pun kat situ, lapas basuh umah aku mandi dan siap2 terus balik Bkt.Tinggi.























Ehem-ehem

Ermmm.. masa nie kami g kt konvo adik ipar aku...

Friday, November 14, 2008

cuti-cuti malaysia

ermmm..yang ni lah kenangan terindah dalam hidupku rasabya..dulu xkesampaian, lepas ada ank ni baru dapat pegi honeymoon kat LANGKAWI hehhhe..seronok merata-rata tempat kami jalan..satu langkawi jalan, yelah mungkin nie kali pertama dan terakhir..lepas nie belum tentu lagi dapat pegi lagi.nilah gambar2 kenangan yang kami sempat ambil..








saja-saja

hai lama dah x upload n update blog nie..malas heheheh, dalam masa tu mcm2 dah berlaku.ermm sebab malas nak bnyk citer ina letak jlah gambar2 yg sempat amik masa aktiviti riadah kami sefamily tu heheheh..

family day sola

Wednesday, October 29, 2008

Pertandingan Mewarna Kimi

Baru2 ni taska kimi ada wat pertandingan mewarna, macam xcaya jer dia dapat no.1 hehehhe
buktinya???

Hari-hari yang berlalu hingga hari ini

Masa beredar dengan terlalu pantas..siang, malam.. pejam , celik anak aku xlama lagi nak sambut birthday ke 2 tahun pada 05.12.2008 nie. Cepat betul, perubahan yang telah dilalui dan ank aku membesar dengan sihat sekarang walaupun kerap demam. Tapi alhamdulillah sejak umur dia 1 1/2 tahun hari tu dia xdemam2 lagi, ini sumer mungkin sebab bantuan vitamin tambahan yang aku selalu beri dia makan.. Scouts Emultion. Serba sedikit tentang perkembangan tumbesaran anak aku kimi. Dia mula niarap masa umur 3 bulan, 5 1/2 - 6 bulan mula menyorong badan kedepan, masuk 8 merangkak dan duduk, 12 bulan berjalan, 14 bulan pandai sebut nama mak dan abah tapi pelat.. sampi sekarang dia pelat tapi dia dah pandai bercakap macam2.. Binatang yang dia suka tengok (monkey n bird). Sejak aku hantar dia msuk taska masa umur dia 1 thn 1 bulan sekarang dia dah pandai dan suka belajar benda baru @ apa yang aku ajar kat dia. Nie gambar2 dia dari kecil hingga sekarang.